Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési kft.   |   9026 Győr, Egyetem tér 1. Tudásmenedzsment Központ   |   info@quantumleap.hu

Címlap képek forrása: Vincent Fournier “Space project” (2007-2011)

Minden jog fenntartva 2015-2017.

A Felhívás címe: Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff) A Felhívás kódszáma: GINOP-2.1.5-15

A projekt címe: Quantum Leap Inkubátor Győr

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.5-15-2016-00011

A kedvezményezett neve: Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaság

A támogatás összege: 578 376 000 Ft

A támogatás mértéke: 80,00 %.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő dátuma: 2017. február 01.a

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2020. február 28. (jelenleg módosítás alatt 2020.12.31.)

A program honlapja: quantumleap.hu

A projekt megvalósítói: Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt célja, tartalma

 

A Quantum Leap a győri Széchenyi István Egyetemmel (SZE) kötött stratégia megállapodás értelmében indította el a győri központú, startup inkubáció megvalósítását, Győr-Moson-Sopron megyei és Nyugat-Magyarországi fókusszal. A startup inkubációhoz szükséges infrastruktúrát a Széchenyi István egyetem biztosítja, amely bázisául a Mobilis Központ/Campus szolgál. Az inkubáció fő célja, hogy az egyetemi innovációs bázison képződő innovációk startuppá és spinoffá fejlesztése megtörténjen, és azok piacra lépjenek. Az inkubáció az ötlet validálástól, a startup és prototípus építésig, majd a piaci validálásig és piacra lépésig tart. A cél az egyetemi bázison inkubált 18 db sikeres startup inkubációja és ebből 8 db startup exitjének megvalósítása. Az inkubációs működést az egyetemi bázisról kikerülő startupok hatékony üzletfejlesztése, piacra léptetése és több nemzetközi sikersztori létrehozása indukálja. Ehhez megfelelő alapot képez a Széchenyi István Egyetemen (Győrben) zajló magasszintű innovációs és K+F tevékenység, amely üzletileg hasznosítható technológiai transzferjének modelljét is kialakítja a régiós inkubátor. Az inkubáció folyamatosan nyitott, de ún. inkubációs szemeszterekben történik. Egy inkubációs szemeszter 10-12 hetes, szemeszterenként 8-15 startuppal dolgozunk együtt.

A GINOP-2.1.5-15 „Innovációs Ökoszisztéma építése (startup és spinoff)” pályázati konstrukcióban a Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaság 578,376 millió Ft támogatást nyert, melyből induló vállalkozások továbbtámogatását valósítja meg.

A programba történő jelentkezés első lépése az előminősítés, majd az Inkubációs kérelem benyújtása. Az előminősítéshez még nem szükséges megalapított vállalkozás. A beérkezett előminősítési kérelmeket az Inkubátor vezető testülete vizsgálja meg és dönt a pályázat benyújthatóságáról. Amennyiben egy ötlet pozitív bírálatban részesült, az Inkubációs kérelem és a szükséges mellékletek beküldése e-mail-ben történik.

E-mail: info@quantumleap.hu

Cím: 9026 Győr, Egyetem tér 1.

 

Az Inkubációs kérelem előfeltétele a pozitív előminősítés és az ötlet megvalósítására megalapított vállalkozás.

A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok és részletes leírások az alábbi linkeke érhetők el:

 

GINOP-2.1.5-15

A projekt célja, tartalma

INKUBÁCIÓS PÁLYÁZAT

GINOP 2.1.5-15

sze_logo_allo_RGB_white_bg.png
Picture3.png
Picture4.png
bay.jpg
hiventures.png
images.png